Tuesday, 17 December 2013

flower crown handmade feirah / Ieza

Views
assalamualaikum warahmatullahi wabarakatu and Hello 
now mahu dekat jam 2 A.M sudah. yey jap lagi lah i nak tido. seh. tadi study bah lepas balik dari DJP. hehe. semangat kunun buat peer assessment and tutorial Computer organization mungkin jumaat baru hantar, alhamdulillah siap sudah. tapi tdk tahu lah betul kah nda. biar lah yang penting ada usaha bah kan. okay pergi balik dengan tajuk kita . nah nah nampak kan gambar saya . with the flowers :3 aum aum. hahahahha. LOL this crown i made with Ieza. hehe buat ni buang bosan . hahaha . simple jer. kalau ada bunga yang kiut lagi awesome bh. hehe jalan2 konon pegi e-mart tgk bunga. macam orang nak kahwin pulak. hahahha tiba-tiba bah kann .


Hello
assalamualaikum
saya feyra. hahahha :p
 
a

amboi, pakai2 crown lagi konon saya :3
 mahu saya buat kan kah ? boleh order2 . hahaha


ini sahabat saya 
nama dia Izzah Munirah
JABATAN JKA ambil DKA
mahu juga try test kan. aum aum pun boleh :3 hehe
BYE :*

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Saturday, 14 December 2013

Before masuk kampus balik :D

Views

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatu / HAI
 setiap gambar itu pasti ada cerita. ini cerita dia.
kami lama tak bersama-sama terutamanya sama mirsya aina. yang tudung purple tu. u see! haha.
si alisia james pulak memang lah satu pengajian. tetapi course kan tak sama, so jrg jumpa. paling2 pergi jogging je :p haha! big of stories kalau jumpa. tetapi kalau jumpa semua lagi best :( al-maklum lah. ramai kami yang berpisah. huhu :'( its wokay. 3 Tahun tu tak lama ba kan. tidak. so nanti kalau ada jodoh kita jumpa lagi yaaa sayang sayang sekalian :3 aku rindu kamu semua semua semuanya .

 all picture
with
Alisia james / Dayang Mirsya Aina













 
a lots of love!

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Wednesday, 11 December 2013

Rasulullah menangis di Padang Mahsyar

Views
assalamualaikum warahmatullahi wabarakatu / HAI

cintailah Rasulullah

kerana Baginda sangat menyayangi kita

Daripada Abbas r.a Rasulullah bersabda :
"Orang yang pertama dibangkitkan dari kubur di hari kiamat ialah Muhammad S.A.W. 
Jibril a.s akan datang kepadanya membawa seekor Buraq.
Israfil datang membawa bendera dan mahkota.
Izrail datang membawa pakaian-pakaian Syurga.

Israfil bersuara : 
" Wahai roh yang baik! Kembalilah ke tubuh yang baik. Maka, kubur terbelah dua. Pada seruan yang kedua pula, kubur mula terbongkar. Pada seruan yang ketiga, ketika Rasulullah S.A.W berdiri, baginda S.A.W telah membuang tanah di atas kepala dan janggut baginda SAW. 
baginda SAW melihat kanan dan kiri. baginda SAW dapati, tiada lagi bangunan.
Baginda SAW menangis sehingga mengalir air matanya ke pipi.

baginda SAW bersabda : 
" Kekasihku Jibril! Gembirakanlah aku! " 

Jibril as berkata :
" Apakah yang kamu lihat di hadapanmu ? "

 Baginda SAW bersabda :
" Bukan seperti itu pertanyaanku "

Jibril as berkata :
" Adakah kamu tidak melihat bendera kepujian yang terpacak di atasmu ? "

Baginda SAW bersabda :
" Bukan itu maksud pertanyaanku "

Baginda SAW bersabda :
" aku bertanya kepadamu akan Umatku. Di mana perjanjian mereka? "

Baginda SAW bersabda :
" Nescaya akan, kuatlah pertolongan pada hari ini. aku akan mensyafaatkan Umatku "

Jibril as menyeru :
" Wahai sekalian makhluk, datanglah kamu semua ke tempat perhimpunan yang telah disediakan oleh Allah Taala "

Umat-umat datang di dalam keadaan satu-satu kumpulan

Setiap kali Nabi Muhammad SAW berjumpa satu umat, baginda SAW akan bertanya :
" Di mana Umatku? "

Jibril as berkata :
" Wahai Muhammad! Umatmu adalah umat yang terakhir. "

Apabila nabi Isa as datang, Jibril as menyeru :
Tempatmu! maka nabi Isa as dan Jibril as menangis.

Nabi Muhammad SAW berkata :
" Mengapa kamu berdua menangis ? "

Jibril as berkata :
" bagaimana keadaan umatmu, Muhammad ? "

Nabi Muhammad bertanya "
" Dimana Umatku ? "

Jibril as berkata:
" Mereka semua telah datang. mereka berjalan lambat dan perlahan "

 Apabila mendengar cerita demikian, Nabi Muhammad SAW menangis lalu bertanya :
" Wahai Jibril! Bagaimana keadaan umatku yang berbuat dosa? "

Jibril as berkata
 " Lihatlah mereka wahai Muhammad SAW! "

Nabi Muhammad SAW bertemu umatnya yang berdosa. Mereka menangis serta memikul beban di atas belakang mereka sambil menyeru : " Wahai Muhammad! "

Nabi Muhammad SAW bersabda : 
" Wahai umatku "
mereka berkumpul di sisinya. Umat-umatnya menangis.

 Allah Taala berfirman di dalam keadaan Dia amat mengetahui sesuatu yang tersembunyi :
"Di mana umat Muhammad SAW ? "

Jibril as berkata: " Mereka adalah sebaik umat "

Allah Taala berfirman :
" Wahai Jibril! Katakanlah kepada kekasihKu Muhammad SAW bahawa umatnya akan datang untuk ditayangkan di HadapanKu "

Jibril as kembali di dalam keadaan menangis lalu berkata :
" Wahai Muhammad! Umatmu telah datang untuk ditayangkan kepada Allah Taala "

 Nabi Muhammad SAW berpaling ke arah umatnya lalu berkata :
" Sesungguhnya kamu telah dipanggil untuk dihadapkan kepada Allah Taala "

Allah Taala berfirman :
" Hari ini, kami akan membalas setiap jiwa dengan apa yang telah mereka usahakan.
hari ini, aku akan memuliakan sesiapa yang mentaatiKu. Dan, aku akan mengazab sesiapa yang menderhaka terhadapKu.


Suara Jerita dan tangisan semakin kuat.
Nabi Muhammad SAW menyeru :
" Tuhanku. Penguasaku Penghuluku!
Aku tidak meminta untuk diriku

Sesungguhnya aku meminta untuk umatku dariMu! "

Ketika itu juga, neraka Jahanam berseru :
" Siapakah yang memberi syafaat kepada umatnya ? "

Neraka pula berseru :
" Wahai Tuhanku. Penguasaku dan Penghuluku!
Selamatkanlah Muhammad dan umatnya dari seksaannya!
Selamatkanlah mereka dari kepanasanku, bara apiku, penyeksaanku dan azabku! Sesungguhnya mereka adalah umat yang lemah. Mereka tidak akan sabar dengan penyeksaan. "

Nabi Muhammad SAW lebih-lebih lagi sedih.

air matanya telah hilang dan kering dari pipinya.

Sekali, baginda SAW sujud di hadapan Arsy Allah S.W.T
dan sekali lagi, 
baginda SAW rukuk untuk memberi syafaat bagi umatnya.

Para Nabi melihat keluh kesah dan tangisannya
 
 Mereka berkata :
" Maha Suci Allah! Hamba yang paling dimuliakan Allah Taala ini begitu mengambil berat, hal keadaan umatnya "

Fatimah ra bertanya :
"Di mana aku hendak mendapatkanmu di hari kiamat nanti, wahai bapaku ? "


Baginda SAW menjawab :
" Kamu akan menjumpaiku di sebuah telaga ketika aku sedang memberi minum umatku "

 Tatkala umat Nabi Muhammad sedang mencari mimbar Nabi Muhammad untuk mendapatkan syafaat pada hari kiamat

Mariam, Asiah, Khadijah dan Fatimah Az-Zahra sedang duduk. 
Ketika Mariam melihat umat Nabi Muhammad SAW dia berkata :
Ini umat Nabi Muhammad SAW. 
Mereka telah sesat dari Nabi Mereka

 Suara Mariam, telah didengari oleh Nabi Muhammad SAW

Nabi Adam a.s berkata kepada Nabi Muhammad SAW

" Ini umatmu, wahai Muhammad! Mereka berkeliling mencari untuk meminta syafaat kepada Allah Taala "

Nabi Muhammad SAW menjerit dari atas mimbar lalu bersabda :
" Marilah kepadaku, wahai umatku!
Wahai sesiapa yang beriman dan tidak melihatku.
aku tidak pernah lari dari kamu melainkan aku sentiasa memohon kepada Allah Taala untukmu! "
 
Umat Nabi Muhammad SAW berkumpul di sisinya.

Ketika di atas Sirat

Nabi Muhammad SAW bersabda kepada malaikat Malik :
" Wahai malik! Dengan kebenaran Allah Taala ke atasmu, palingkanlah wajahmu dari umatku sehingga  mereka dapat melepasi! Jika tidak, hati mereka akan gementar apabila melihatmu "

Nabi Muhammad SAW berhenti di atas Sirat.

Setiap kali, baginda SAW melihat seorang dari umatnya bergayut di atas sirat, baginda SAW akan menarik tangannya dan membangunkan dia kembali

Nabi Muhammad SAW berkata :
" Tuhan Selamatkan mereka! Tuhan! Selamatkan mereka!

SAYANGNYA NABI KEPADA KITA



Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Cerita tentang Seorang AYAH

Views
assalamualaikum warahmatullahi wabarakatu :)
/ HELLO

APA YANG ANDA TAK TAHU TENTANG SEORANG AYAH ?

Mungkin, ibu lebih kerap menelefon untuk menanyakan keadaan kita setiap hari . 
Tapi tahukah kita , sebenarnya , ayah lah yang mengingatkan ibu untuk menelefon kita ?

Semasa kecil , ibu lah yang lebih sering mendukung kita . 
Tapi tahukah kita , bahawa sebaik saja ayah pulang bekerja dengan wajah yang letih , ayahlah slalu menanyakan apa yang kita lakukan seharian ?

Saat kita sakit / demam , ayah sering membentak " sudah diberitahu ! jangan minum ais ! " 
Tapi tahukah kamu , bahawa ayah sangat risau ?

Ketika kita remaja , kita meminta izin untuk keluar malam . Ayah dengan tegas berkata " tidak boleh ! " Sedarkah kita , bahawa ayah hanya ingin menjaga kita ? Kerana bagi ayah , kita adalah sesuatu yang sangat berharga .

Saat kita sudah di percayai , ayah pun melonggarkan peraturannya . Maka , kita telah melangar kepercayaan nya . Maka , ayah lah yang setia menunggu kita di ruang tamu dengan rasa sangat risau .

Setelah kita dewasa , ayah telah menghantar kita ke sekolah / kolej untuk belajar .
Di saat kita memerlukan ini dan itu , untuk keperluan kuliah kita , ayah hanya mengerutkan dahi . tanpa menolak , beliau memenuhinya. 


Saat kamu Berjaya , Ayah adalah orang pertama yang berdiri dan bertepuk tangan untukmu . 
Ayah akan tersenyum dengan bangga .

Sampai ketika jodoh kita telah datang dan meminta izin untuk mengambil kita dari ayah , Ayah sangat berhati-hati mengizinkan nya , Dan akhirnya , Saat ayah melihat kita duduk di atas pelamin bersama pasangan nya , ayah pun tersenyum bahagia .


Apa kita tahu , bahawa ayah sempat pergi ke belakang dan menangis ?

Ayah menangis kerana ayah sangat bahagia , Dan dia pun berdoa 
" Ya Tuhan , tugasku telah selesai dgn baik . Bahagiakan lah putra putri kecilku yang aku cintai bersama pasangannya . " 

Setelah itu , ayah hanya akan menunggu kedatangan kita bersama cucu-cucunya yang sesekali datang utk menjenguk . Dengan rambut yang memutih dan badan yang tak lagi kuat untuk menjaga kita.

"RENUNG-RENUNGKANLAH SAHABAT'KU" 


P/S: SAYA SAYANG AYAH SAYA SELAMANYA 


"YA ALLAH, Ampunilah bagiku segala dosaku dan juga dosa kedua orang ibubapaku dan kasihanilah mereka sebagaimana mereka memelihara dan mendidikku semasa kecil"

amin amin amin Ya RAB :)

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Tuesday, 10 December 2013

Good Morning world :)

Views
assalamualaikum warahmatullahi wabarakatu :3
and Good Morning uolls. hehe

breakfast sudah?
alhamdulillah yang sudah, yang belum tu. pergi lah makan dulu. hihi
you know uoll, last night I'm on the phone with my parents. oh yeah ayahnda saya :3
time calling2 cerita lah masalah saya tapi nda semua lah tercerita. terasa diri ini sangat lemah dan tidak mampu berkata-kata lagi. okay stop cerita psal my probs. then sambung cerita pasal lain, sekali adik insyirah mahu bcakap kononnya. ha ha ha! :O ntah apa kan dia cakap tu, rindu juga sama adik insyirah. nanti aku dapat adik baru lagi oh yeah. In shaa Allah :3 drg lah membuat aku gembira tertawa, hehe. lemah bah semangat aku. then lepas jak daddy kasi semangat agak boleh lah. habis jak otp aku terus menunaikan solat Isyak. selepas solat aku meminta petunjuk dari yang maha Esa untuk kuatkan semangat aku kerana aku seorang hamba Allah yang lemah. sangat lemah. macam banyak betul masalah aku di sini. tidak juga besar masalah tidak juga kecil. tidak tahu lah, sungguh Allah maha mengetahui isi hati seorang hambanya, baca al-Quran. dan rasa diri ini sangat tenang selepas itu. bukan juga ketika susah mengingati ALLAH tetapi setiap masa. ketika sedih mahupun gembira. Allah is always be side us. jangan sesekali kita melupakanya. dia lebih memahami kita, tidak kira lah disaat-saat kita sedih kah atau gembira. kepada Nya kita hidup kepada Nya kita mati. Jangan lupa :)

This morning aku dapat massage from my bonda.
she's tell me like this in facebook massage 
DOA UNTUK KUAT SEMANGAT. bonda selalu amal, in shaa Allah "Ya Allah ya Tuhanku, aku ini lemah, maka kuatkanlah aku dalam keredaan-Mu dan bimbinglah aku kepada kebaikan, dan jadikanlah Islam tempat aku meletakkan keredaan. Ya Allah ya Tuhanku, aku ini lemah, maka kuatkanlah aku, aku ini hina maka muliakanlah aku, aku ini miskin maka kayakanlah aku dan kurniakan rezeki kepadaku

and

Ada lagi satu doa yang selalu bonda baca " Ya Allah ya Tuhanku, sesungguhnya Engkau mengetahui rahsia dan zahirku, maka terimalah keuzuranku dan Engkau mengetahui hajatku maka kurniakanlah permohonanku dan Engkau mengetahui apa yang ada di dalam diriku, maka ampunkanlah aku. Ya Allah ya Tuhanku, sesungguhnya aku memohon kepada Engkau iman yang meresap dalam hatiku, keyakinan yang benar sehingga aku tahu bahawa tidak terkena padaku tidaklah kerana kesilapanku dan apa yang tersilap bagiku tiadalah boleh mengenaku". Kalau adik ada masa buat solat dhuha. Fadilat solat dhuha ni banyak, macam2 antaranya kelapangan dan kekuatan jati diri. In shaa Allah.
  

mungkin itu kata-kata semangat untuk aku teruskan hidupku di sini. tempat orang. yaaa, terima kasih atas segala nya. keluarga ku atas semangat-semangat kamu yang tidak pernah penat untuk aku. aku sangat bangga mempunyai keluarga seperti kamu. Terima kasih kepada Allah juga kerna menitip kan keluarga yang baik dengan lebihan kasih sayang terhadap ku. aku akan terus berusaha belajar semampu aku. ayahnda pernah berkata. "kalau orang lain boleh, kenapa feirah tidak" yes. betul juga. ayahnda berkata sedemikian kerna aku pernah cakap dengan beliau aku tidak dapat angkat. aku lemah. yaaa. jangan fikir benda yang negative dulu. oh please, feirah. mesti fikir tentang positive nya. yaaa, I can do it! Thanks God.
alhamdulillah I'm fine now

thats all :3


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Monday, 9 December 2013

OUR VID :3

Views
assalamualaikum warahmatuallahi wabarakatu and hai :3


hello!
this my friends my classmate. oh yeah
yang lelaki tu Muazam shah nama dia. then sebelah saya itu Nur syafiqah laila.
muazam dari kuching and the pikaa dari tawau sabah yer :3
mereka selalu bersama-sama sayaaa di kelas. haha thanks :3
 

yeay!
ini lah saya, SYAHFEIRAH SUKOR
haha. new look? just simple bah. nda juga berapa. haha.
masih lagi memperbaiki diri yang masih lemah ni. hehe
I'm student of networking :3
 

time ni baru habis buat assignment berkumpulan. kami 3 lah berkumpulan.
hahahaha. kami buat asisgnment Fundamental of Operating system. kami kena suruh explain tentang time sharing in O.S yaa. sudah siap pun. tapi  mahu memahami betul sebab nanti kalau ada kelas dia kami kena suruh presentation. oh yeah hahahha
 

nah nah.
time ni kami bjalan-jalan.
first pergi lah dulu breakfast di Kopi-O-Corner di Satok
yeay. makan mee kolok. haha! sedap ya ALLAH
then merayau kejap pegi Plaza merdeka. jalan-jalan jak sebab masih awal kan time tu. rilek2 ler :3 then kami pergi The Spring tengok penanggal. hahaha gile terkejut aku kejap itu. mcm hari itu juga lah time aku tengok carrie sama Tweety / Masleyna. senantiasa pop corn aku yang aku pegang akan terbang kebelakang. hahahha! mmg ba aku ni, terkejut ba :p hihi then habis jak tengok wayang kami jalan-jalan tengok buku d MPH. wow. banyak buku oh best! kalau byk duit aku beli. ini nda. maafkan saye lah. hahahaha. then beli makanan. lepas tu kami pergi pantai pasir panjang ka tu, wow. angin dia sangat awesome. wow and wow. haha. terbang-2 tudung nasib jak nda nmpak . haha. best lah. mcm tenang. jrg-2 oh dapat pergi tempat gtu kalau aku di sini. hehe best lah time ni. gilak-gilak. nampak layang-2 lagi. yeay jrg sudah bah nmpk org main layang2 kan. hahaha then balik. yey :3

video


wehe. this our video! ini jak yang aku dapat upload yang lain tengok di Insta aku je lah, kalau nda pun d keeks aku ye. hihi :3 best menanyi sesuka hati je. bukan peduli pasal suara yang sumbang. ha ha ha. bikin malu jak aku ni. biar lah. bukan juga masuk pertandingan. hahaha
 yeahaaaa ;3 rasanya pasal kami ini je lah. malas mau cerita lagi. hahah yang penting happy :3
kite Enjoy! hahaha

thats all! :3


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Alhamdulillah, Semester two DNS2B :3

Views
assalamualaikum warahmatuallahi wabarakatuh :3
HELLO

oh yeah
Bismillahirahmanirahim,
Semester two :3
Syukran Ya Allah, saya mendapat mempelajari Ilmu semester yang baru.
In shaa Allah ada azam yang baru untuk masa depan saya.
tapi kan, Ya Allah.. saya merasa lemah lemah dan lemah kadang-kala.
this course? just simple. not bad. tapi bukan course saya ketika saya ambil di sekolah menengah. harus kah saya terus kan? yaa. saya separuh jalan sudah. SEM 1 telah berakhir. alhamdulillah, okay juga. saya dapat angkat juga. tetapi kadang-kala rasa diri ini sangat lemah. dan mcm tidak dapat menyambung lagi prestasi yang akan datang. kadang-kala mcm mahu quit jak. tapi kenapa? mcm saya ni seorang yang cepat putus asa pun ada. Ya'Allah berikanlah pertunjuk untuk Hamba Mu ini Ya rab. tetapi tidak tahu lah. saya teruskan ni, saya memberi naik balik semangat saya yang hilang ntah ke mana. yaaa! untuk daddy. tapi kan. saya pun tidak tahu apa yang ada dalam fikiran saya ni. mcm tidak tentu jeeee. selalu ku solat ingin meminta pertolongan / pertunjuk dari Mu yang maha berkuasa.
yang tahu, apa yang patut aku lakukan demi masa depan ku. tetapi skrg aku rasa 50/50 
ada someone ni, kawan aku. dia memberikan aku semangat dia tidak suruh aku putus asa. teruskan usaha. semoga Allah mempermudahkan sesi pembelajaran aku di sini. dia memberikan semangat lagi kepadaku. Sahabat, terima kasih atas segalanya. walaupun kau jauh di sana "sabah" aku tetap mengingati nasihatmu. aku akan berusaha semana kemampuan aku. semoga Allah selalu di sisi aku untuk menguatkan semangat aku yang pudar .

First day Kuliah 
I'm wearing baju kurung arwah Ummi
mcm comel je. ahhahahahahaha gile


This!
my classmates.
with Ela / Ira / kak Layla and ME :)


nah.
the girl's DNS2B
 

mendengar kata-kata semangat daripada sahabat yang mendapat 3.5 


KELAS AGAMA YANG MELEMAHKAN KETIKA WAKTU PETANG!
hahahahha.
Stay awesome :p
tiba-tibaa.
hahahahah.


Thats all!
BYE :3

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

The-Day-With-My-AMIRA ATIRA :)

Views
assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh :3
and
HELLO uolls. 

The day with my amira atira.
ha ha ha
kami jalan-jalan jak pergi pasar [bandar] orang sarawak cakap. haha.
boring bah, awal2 minggu kuliah ni. kelas always cancel. boring lagi di bilik sendirian.
baik berjalan, hahaha tapi penat. time ni kasi kawan si mira beli printer nya. 
uisehhhhhhhh, printer baruuuu! ^.^ haha. biasa lah, mengolok je kan. bukan selalu. kahkahkah.
ohyeah, she's the best. oh yeah. thanks to God lah, he send she to me :') hehe.
bila saya susah di sini, dia boleh membantu saya. semoga Allah memberkati mu :3 hehe.


ini lah orang nyer.
baik belaka orangnya tahu.
alhamdulillah :3
 

 Its me!
ha ha ha
Peace ^.^
Jom mamam :3 hehe


oh yeah
sampai d Poliku sudah
Poliku? not my poli.
Poliku adalah : POLITEKNIK KUCHING SARAWAK
hahaa. di sini lah saya menuntut Ilmu, semoga Allah memperkuatkan semangat / kerajinan 
untuk aku belajar di sini. sungguh kadang-kala aku lemah semangat :')
 

"macam ayu jer macam comel jer"
uihhhh! aku tidak suka eh itu ayat.
bikin panas. hahahah :D


Ini miraa.
sakit dia time ni, tapi bekari kan bejalan -_-
biasalah. Remaja lah di kata kan, well :3


Its all about Us 
Miraa / Feirah

kite enjoy :3
Syukran Jazilan Ya Allah 
hehe ~



Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Friday, 15 November 2013

Aku suka Dia

Views
assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh :3
HELLO :)

selamat petang kamu semua.
apa khabar? harap2 okay kan. hihi
petang ni nak cerita pasal apa yee? boring sangat kat rumah ni. tak tau nak buat apa. nothing to do -__- haih, tapi tak lama lagi masuk kuliah balik oh. haiya. result next week. dear God, harap dipermudahkan. harap-2 result okay, at least ok lah semua lulus. dan dan dapat asrama. hahaha. okay, eh? tajuk aku suka dia kan. okay, tadi baru seja saya dengar lagu Ainan tasneem "Aku suka dia" best bah. lagi-lagi kalau feeling sekarang ni suka seseorang. eh kalau pandangan saya SUKA? perkara biasa. jenis suka kan bermacam-macam. eh ye ke ? :P hihi. dulu kala saya memang pernah suka. dia jadi crush saya konon. haha. tetapi mungkin telah ditakdir kan kami lost contact. haha. berakhirlah semuanya. miahahha. :P lepas tu buat hal masing2 ok then. biasa ja pun. nda juga sy merana. haha. then busy study kan, di POLI manada saya ada gerek. haha. takde masa okay d kampus Politeknik. hahha. malas. tdak focus study nanti. cehhh konon lahhh :P hahah! someone? maybe specia buat saya sekarang. tapi takut bah. sebab kadang-kala kita ni kan, kalau kita anggap suka2 biasa jaa mcm tidak peduli nanti orang tu anggap istimewa betul kan. tapi kalau kita anggap dia lah paling istimewa untuk kita ada harapan sudah sekali dia anggap biasa. nah. kita tidak tahu bah hati orang macam mana kan ? sabar jeh lah. percintaan memang begitu. saboo jeh lah :P hahhah ! saya ni dah besar , sehh besar lah bah tu kan nak 18 TAHUN dah :P wow. tak sangka kan, maka dulu2 kecil je masih. main basikal2 lagi hhahhaha :p kalau ingin kan seseorang pada masa sekarang ni mestilah kita nak kan seseorang yang special untuk kita kan. tetapi bukan dalam masa sekejap sahaja kalau boleh kejinjang pelamin. eh lebih2 pulak. ahha eh biarlahh. suka hati i lerr. hahahah! :p yaa In Shaa Allah kalau ada jodoh ada lah kan. kalau tiada, tiada lah kan. haha. kita usaha seja semampu kita. ceh gtu lagi. hahaha. malas bah mahu pikir ni sebenarnya tetapi automatically okay terlimpas dalam fikiraku. cehhhh gtu. haha. kalau saya bilang saya sayang awak. saya takut pulak kalau bilang benci lagi lah sengsara kan. haha. saya ni tak juga memilih. memilih tu memilih juga tapi biasa lah kan. ahha. masih muda lagi lah boleh relax2. haha. nasih my daddy tidak garang. kalau pasal jodoh2 ni suka hati je i nak kan siapa. ayah i terima je. ceh gtu. aii. best bah. kamu tahu best bah kahwin. ahhahaha. ape dahhh saya ni.mengada juga. hahahaha keboringan memang gini kali kan. hahaha. oh damn i like you.





 


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Tuesday, 5 November 2013

Ya Rab HAMBA SANGAT MERINDUI

Views
assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh :3
 hello YOU all :)
 
cerita. cerita tentang apa ya?
okies. Family? oh.
arwah Ummi?
Ya. sangat sangat rindu.
kalau lah ada ummi di samping adik sekarang. Insha'Allah mungkin adik akan happy kan ummi? now adik rasa kalau adik happy kalau adik sama kakak :') tidak tahu lah kenapa. sebab daddy selalu outstation bah. susah mahu bersama-sama daddy skrg. Allah sajalah tahu betapa sedih adik di sini ummi. memang lah luaran adik suka senyum2. gembira. happy jak :D tetapi siapa tahu didalam hati adik ni kan? kadang2 rasanya tiada orang peduli pun ada. tidak tahu lah siapa yang faham adik. kalau adik sendirian adik selalu menangis. sedih. Allahuakhbar. sedih.. adik mencuba untuk kuatkan semangat. yaa, adik boleh kan ummi. seriously, I miss my ummi so much :'( tiada orang peduli saya. dgr masalah? kegembiraan saya? tiada. Ya, i know Allah always beside me. yes! Allah sahaja yang tahu macam mana perasaan saya. ya maybe, saya ni melayan perasan negatif kali kan. apa2 pun saya akan kuat. yaa kuat kan semangat ! I know i can do it. Insha'Allah . but I miss my family :'( mcm dulu2. ya ALLAH berat sangat bagiku dugaan yang engkau berikan. ya, i faham juga dengan daddy. dia penat kan kerja. outstation. utk saya juga. saya faham. ada lah something yang aku tidak berapa suka skrg ni. yaa, sedih bah. susah aku mau cerita sini. maybe privacy kan. hehe biarlah. hanya aku je yang tahu. aku tetap sayang daddy aku so much! Insha'Allah aku akan belajar bersungguh2. amin.

 
This picture
my daddy and my ummi
time muda2 bgtu lor :3 hihi
rinduuuuuu :'(

 
awch.
sayang my daddy sangat sangat.
apa2 pun daddy dimana pun daddy i tetap sayang daddy.
doakan daddy selalu :3


  this! kakak / adik time kecik .
hahahahah .
lucu nyerr muka ! :p


Abang / kakak / adik
Old us
momment
rinduuuuu

 
adik with Ummi / daddy
weeee. I miss her so much !
rindu ummi peluk adik :'(
sedihnya....
AL-FATIHAH


hehehehe. rindu time2 bgini.
mesti happy kan? rindu sgt sgt.
sesiapa masih ada ibu dan bapa kandung jaga mereka.
sayangi lah mereka. tak kesah apa pun mereka buat dengan kita okay.
hehehe. 
RINDU
1001 KALI RINDU

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Monday, 4 November 2013

Last study for SEM 1

Views
assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh :3

i study with dua orang prince and princess ni. always together :p
makan bersama. belajar bersama. main2 bersama. ketawa bersama. bergaduh bersama.
hahahha. kadang2 lucu bah gaduh sama dorg ni. bukan stress juga lah kan. haha!
rindu juga aku sama dorg ni. Ingat-ingat time study, phone malar di tangan. sikit2 berbunyi
sikit2 berbunyi. adoi. hha! biasa lah susah juga kalau ada phone di tangan time study ni kan?
hahaha! kan Final Exam ada 4 Paper. First paper 
FP104 : COMPUTER HARDWARE
Second
BA102 : MATHEMATICS
Third
FP105 : COMPUTING ESSENTIAL
Last paper
FP101 : PROGRAMMING PRINCIPLE

hei. ketika paper FP105 tu banyak betul dugaan kami 1 kelas DNS-S2 bah.
sepatutnya kami guna kelas BK41 & BK42 kalau tidak silap tu. tapi malangnya masih berkunci lagi.
sabar ja lah. dorg bilang ada dugaan juga tu. ada hikmahnya. hahah! :D mcm nda terlampau belajar ni time tu. Insha'Allah result ok. at least ok lah kan? amin amin amin. then lepas tu terbuka lah sudah tu BK. tetapi kipas dia nda berapa. air cond dia mcm tiada juga. nahh pindah lagi kami di kelas BK1 & BK31 oh. dear God. penat nya. orang lain sudah mula exam. kami jenjalan sana. sini. hahaha! nasib ja soalan tdk berapa susah juga kan. insha'Allah okay ba. Then paper FP101 pulak. nah kan after paper tu habis i balik sabah sudah . yaaaa semangat ! hahah atp study tu mcm gtu2 ja time tu. brg2 lagi. adoi penat nya mengangkat brg ke bawah. saya dengan roommate je bh. sudah lah aku ni kecik. angkat brg2 berat. nah batak lah jadi dia ne. hahaha! :p mana penat malam sebelum 30 / oct / 2013 tu lagi angkat brg pergi bilik gerakan. adoi berat yang amat . haha! mahu juga minta tolong dengan drg aizat. tapi mcm malas pulak aku . alang2 bah angkat sendiri . kalau dari atas drg tlg xpa juga. hahaha. tak apa. kami dah besar. kami boleh. ceh. tembirangs lagi wei. harhar :3 nda apa. bukan selalu. whahha! okay paper FP101 dah bermula. alhamdulillah tidak juga susah tidak juga senang. i hope i dapat score. amin :) rendah bah PB aku tu. ndtau  lah kenapa. hahaha. harap2 ok lah. hehe. habis ja paper nah. happy bah terus. sudah lah yang susah tu paper LAST. hahaa. bagi aku dapat lagi aku maths tu daripada PP. hahaha. susah bah, senang soalan. tapi kalau sudah dibuat. lain jadinya. hah. 
apa-apa pun jumpa lagi SEM 2 . Insha'Allah.

#MEMORIES #SEM1 with #MUAZAMSHAH & #NURSYAFIQALAILA






CAKE LAPIS CANDY CRUSH :P







bai :3


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial